Levensfasen

Menstruatie

Welke producten kan ik tijdens de menstruatie gebruiken?

Onder invloed van hormonale schommelingen tijdens de menstruatiecyclus kan het natuurlijke evenwicht van je intieme zone tijdelijk verstoord raken. Als dat gebeurt, kan Lactacyd Fresh of Lactacyd Pharma met Antibacteriële Werking het evenwicht helpen herstellen.

Hoe kan ik mij tijdens mijn regels toch proper en fris voelen?

Gebruik Lactacyd onder de douche om je fris en proper te voelen. Lactacyd-producten hebben een aangepaste pH die de natuurlijke zuurheid van de vagina respecteert. Om dat frisse gevoel te bewaren tijdens buitenactiviteiten, kan je Lactacyd Intieme Doekjes gebruiken. Die bevatten melkzuur om de natuurlijke bescherming van de vagina te versterken en allantoïne om je huid te verzachten. Vervang maandverband en tampons frequent.

Soms krijg ik net voor mijn regels last van jeuk. Is dat normaal?

Ja, dat is normaal. Meer dan waarschijnlijk komt dat omdat er net voor de menstruatie meer bloed naar de vaginale zone vloeit. Dagelijkse intieme verzorging met één van de Lactacyd-producten kan ongemak helpen verminderen. Als de jeuk na de menstruatie niet verdwijnt, heb je mogelijk een infectie. Raadpleeg dan je huisarts of gynaecoloog.

Zwangerschap

Kan ik Lactacyd gebruiken tijdens de zwangerschap?

Lactacyd is volstrekt veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Het is mild, zeepvrij en perfect afgestemd op je intieme zone. Tijdens de zwangerschap is je intieme zone extra kwetsbaar. Gebruik Lactacyd Pharma met Antibacteriële Werking om je te helpen beschermen tegen het woekeren van bacteriën en voor het behoud van het natuurlijke evenwicht van je intieme zone. Heb je toch een infectie, dan kan Lactacyd Pharma Verzachtend of Lactacyd Extra care verlichting bieden van de symptomen.

Kan ik Lactacyd op regelmatige basis gebruiken als ik zwanger wil worden?

Absoluut. Het gebruik van Lactacyd heeft geen effect op je vruchtbaarheid of de kwaliteit van het sperma.

Wat als ik zwanger ben en een vaginale infectie heb (wat geregeld voorkomt bij zwangere vrouwen)? Is het veilig om op dat moment orale en topische geneesmiddelen te gebruiken?

Het is altijd veiliger om advies te vragen aan de gynaecoloog over medicatie voor vaginale infecties tijdens de zwangerschap. Als je vermoedt dat je een vaginale infectie hebt terwijl je zwanger bent, raadpleeg dan onmiddellijk je arts. Hij of zij kan een onderzoek uitvoeren en de juiste instructies geven voor medicatie.

Als ik zwanger ben en een vaginale infectie kreeg, moet ik mij dan zorgen maken om mijn baby?

De meeste vaginale infecties bij zwangere vrouwen zijn niet gevaarlijk voor de baby. Schimmelinfecties tijdens de zwangerschap verplaatsen zich normaal niet naar de baarmoeder, waar ze de baby zouden kunnen schaden. Problemen als gevolg van deze infecties houden voornamelijk verband met het ongemak voor de moeder als gevolg van jeuk, pijn of gevoeligheid.
Recent onderzoek heeft aangetoond dat bacteriële vaginose (BV) de kans op vroeggeboorte of een miskraam verhoogt1. Als je denkt dat je een vaginale infectie hebt terwijl je zwanger bent, raadpleeg dan je arts.
Zwangere vrouwen lopen tien keer meer kans op een vaginale infectie dan niet-zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap gaan de hormoonconcentraties omhoog. Dit verstoort de normale vaginale omgeving en maakt de groei van slechte bacteriën mogelijk. Als je zwanger bent, ga dan regelmatig naar de dokter om eventuele vaginale infecties te voorkomen of onmiddellijk te behandelen.
1https://www.nhs.uk/Conditions/Bacterialvaginosis/Pages/Introduction.aspx

Menopauze

Welke producten kan ik tijdens de menopauze gebruiken?

Als je lichaam de menopauze ingaat, maakt het minder oestrogeen aan. Daardoor worden de wanden van de vagina dunner en droger. De afname van de vochtproductie door de slijmvliezen veroorzaakt vaginale droogheid. Als gevolg van de daling van de oestrogeenconcentratie, stijgt de pH van de intieme zone. Dit vermindert de natuurlijke, zure bescherming van de vagina en maakt je kwetsbaarder voor irritatie en jeuk. Je intieme zone heeft extra verzorging nodig.
Zowel in de apotheek als in de supermarkt heeft Lactacyd Hydraterende Wasemulsie een aangepaste pH met hydraterende bestanddelen om de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid te herstellen en te versterken.

Heeft elke vrouw die door de menopauze gaat last van vaginale droogte of is dat maar een mythe?

Vaginale droogte bij menopauzale vrouwen is geen mythe. Wanneer je door de menopauze gaat, treden hormonale verschuivingen op, waaronder een daling van de oestrogeenconcentratie.
Door die daling van de oestrogeenconcentratie worden de wanden van de vagina dunner en droger. De afname van de vochtproductie door de slijmvliezen geeft aanleiding tot vaginale droogheid.
Sommige vrouwen nemen hormoonsupplementen om het evenwicht te herstellen na deze hormonale verschuiving. Lactacyd Hydraterende Wasemulsie heeft een aangepaste pH en en bevat hydraterende bestanddelen om de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid te herstellen en te versterken.

Sinds ik in de menopauze zit, heb ik last van overmatige vaginale afscheiding. Is dat normaal?

Overmatige vaginale afscheiding kan wijzen op een vaginale infectie. Dit komt veel voor bij menopauzale vrouwen als gevolg van een verstoord hormonaal evenwicht, dat de vagina vatbaarder maakt voor bacteriële infecties. Vraag je huisarts of gynaecoloog om advies over medicatie voor vaginale infecties.

Hoe weet ik of ik last heb van vaginale droogte?

Het ongemak kan inwendig, uitwendig of zowel in- als uitwendig voelbaar zijn. Veel vrouwen merken vaginale droogheid pas op wanneer seksueel contact moeilijk wordt of wanneer ze de menopauze ingaan. Een hydraterend product kan worden gebruikt om vaginale droogheid te verminderen en intieme momenten aangenamer te maken. Lactacyd Hydraterende Wasemulsie heeft een aangepaste pH en bevat hydraterende bestanddelen om de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid te herstellen en te versterken.